......................................................................................................................................................................................................................
 RENOVATION OF A HOTEL PARTICULIER, PARIS 7e      
 0 
 0 
 1 
 118 
 678 
 topcom 
 5 
 1 
 795 
 14.0 
  
  
 
 
       
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-GB 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0cm;
	mso-para-margin-right:0cm;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0cm;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-ansi-language:EN-GB;}        
 0 
 0 
 1 
 118 
 678 
 topcom 
 5 
 1 
 795 
 14.0 
  
  
 
 
       
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-GB 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0cm;
	mso-para-margin-right:0cm;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0cm;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-ansi-language:EN-GB;}     Gut renovation of a large single-family hôtel particulier in the centre of Paris, consisting of a two storey neo-gothic street façade, four storey tower, pseudo-French country house courtyard, and dark, disorienting interior. The design project rejects false historicism by unifying volumes and purifying forms, bringing in natural light wherever possible and creating a neutral, transparent backdrop for a verdant garden at the centre of the home. The garden, created by a Japanese master gardener, was generated in relation to seasonal changes and interior views. The courtyard composition is completed by a conservatory in structural glass housing a lap pool and sauna. Glass reappears in the four storey stairwell, where a vertical art gallery is implanted with largely uninterrupted views.     Restructuration lourde d’un hôtel particulier dans le centre de Paris, constitué de deux volumes sur rue de deux et quatre niveaux, un jardin et un fond de cour dans lequel est insérée une verrière. Le jardin, conçu par un maitre jardinier japonais, prend forme en relation avec les vues de l’intérieur et à travers les différentes saisons. Le projet architectural, en contraste avec le jardin, est rectiligne, léger, réfléchissant. La verrière est conçue avec les éléments structurels en verre, et la cage d’escalier, réduits aux éléments essentiels, devient une galerie verticale pour exposer des œuvres d’art. A chaque  opportunité, la lumière est amené le plus profondément possible dans les volumes, estompant la mémoire d’un intérieur autrefois sombre et étouffant. 

RENOVATION OF A HOTEL PARTICULIER, PARIS 7e 

Gut renovation of a large single-family hôtel particulier in the centre of Paris, consisting of a two storey neo-gothic street façade, four storey tower, pseudo-French country house courtyard, and dark, disorienting interior. The design project rejects false historicism by unifying volumes and purifying forms, bringing in natural light wherever possible and creating a neutral, transparent backdrop for a verdant garden at the centre of the home. The garden, created by a Japanese master gardener, was generated in relation to seasonal changes and interior views. The courtyard composition is completed by a conservatory in structural glass housing a lap pool and sauna. Glass reappears in the four storey stairwell, where a vertical art gallery is implanted with largely uninterrupted views.

Restructuration lourde d’un hôtel particulier dans le centre de Paris, constitué de deux volumes sur rue de deux et quatre niveaux, un jardin et un fond de cour dans lequel est insérée une verrière. Le jardin, conçu par un maitre jardinier japonais, prend forme en relation avec les vues de l’intérieur et à travers les différentes saisons. Le projet architectural, en contraste avec le jardin, est rectiligne, léger, réfléchissant. La verrière est conçue avec les éléments structurels en verre, et la cage d’escalier, réduits aux éléments essentiels, devient une galerie verticale pour exposer des œuvres d’art. A chaque  opportunité, la lumière est amené le plus profondément possible dans les volumes, estompant la mémoire d’un intérieur autrefois sombre et étouffant. 

topview.jpg
P1030245.JPG
garden2.jpg
P1040303.JPG
glassbeam.jpg
joined staircase.jpg
P1030186.JPG
tiger.jpg
salonangle.jpg
sdb.jpg
stair2.jpg
 Design Team: Lia Kiladis, Anja Blumert, Celine Cez, Dorothea Kopp, Corentin Vendryes  Glass engineer: Malishev –Wilson; Landscape Architect: Ariko Matsumura  2009—2011

Design Team: Lia Kiladis, Anja Blumert, Celine Cez, Dorothea Kopp, Corentin Vendryes

Glass engineer: Malishev –Wilson; Landscape Architect: Ariko Matsumura

2009—2011

    
 0 
 0 
 1 
 26 
 154 
 topcom 
 1 
 1 
 179 
 14.0 
  
  
 
 
       
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-GB 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0cm;
	mso-para-margin-right:0cm;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0cm;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-ansi-language:EN-GB;}     Design: Lia Kiladis, Anja Blumert, Celine Cez, Dorothea Kopp, Corentin Vendryes  Ariko Matsumura (landscape architecture); Malishev-Wilson (structural glass engineering)  2009—2011

Design: Lia Kiladis, Anja Blumert, Celine Cez, Dorothea Kopp, Corentin Vendryes

Ariko Matsumura (landscape architecture); Malishev-Wilson (structural glass engineering)

2009—2011

RENOVATION OF A HOTEL PARTICULIER, PARIS 7e 

Gut renovation of a large single-family hôtel particulier in the centre of Paris, consisting of a two storey neo-gothic street façade, four storey tower, pseudo-French country house courtyard, and dark, disorienting interior. The design project rejects false historicism by unifying volumes and purifying forms, bringing in natural light wherever possible and creating a neutral, transparent backdrop for a verdant garden at the centre of the home. The garden, created by a Japanese master gardener, was generated in relation to seasonal changes and interior views. The courtyard composition is completed by a conservatory in structural glass housing a lap pool and sauna. Glass reappears in the four storey stairwell, where a vertical art gallery is implanted with largely uninterrupted views.

Restructuration lourde d’un hôtel particulier dans le centre de Paris, constitué de deux volumes sur rue de deux et quatre niveaux, un jardin et un fond de cour dans lequel est insérée une verrière. Le jardin, conçu par un maitre jardinier japonais, prend forme en relation avec les vues de l’intérieur et à travers les différentes saisons. Le projet architectural, en contraste avec le jardin, est rectiligne, léger, réfléchissant. La verrière est conçue avec les éléments structurels en verre, et la cage d’escalier, réduits aux éléments essentiels, devient une galerie verticale pour exposer des œuvres d’art. A chaque  opportunité, la lumière est amené le plus profondément possible dans les volumes, estompant la mémoire d’un intérieur autrefois sombre et étouffant. 

Design Team: Lia Kiladis, Anja Blumert, Celine Cez, Dorothea Kopp, Corentin Vendryes

Glass engineer: Malishev –Wilson; Landscape Architect: Ariko Matsumura

2009—2011

Design: Lia Kiladis, Anja Blumert, Celine Cez, Dorothea Kopp, Corentin Vendryes

Ariko Matsumura (landscape architecture); Malishev-Wilson (structural glass engineering)

2009—2011

 RENOVATION OF A HOTEL PARTICULIER, PARIS 7e      
 0 
 0 
 1 
 118 
 678 
 topcom 
 5 
 1 
 795 
 14.0 
  
  
 
 
       
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-GB 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0cm;
	mso-para-margin-right:0cm;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0cm;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-ansi-language:EN-GB;}        
 0 
 0 
 1 
 118 
 678 
 topcom 
 5 
 1 
 795 
 14.0 
  
  
 
 
       
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-GB 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0cm;
	mso-para-margin-right:0cm;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0cm;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-ansi-language:EN-GB;}     Gut renovation of a large single-family hôtel particulier in the centre of Paris, consisting of a two storey neo-gothic street façade, four storey tower, pseudo-French country house courtyard, and dark, disorienting interior. The design project rejects false historicism by unifying volumes and purifying forms, bringing in natural light wherever possible and creating a neutral, transparent backdrop for a verdant garden at the centre of the home. The garden, created by a Japanese master gardener, was generated in relation to seasonal changes and interior views. The courtyard composition is completed by a conservatory in structural glass housing a lap pool and sauna. Glass reappears in the four storey stairwell, where a vertical art gallery is implanted with largely uninterrupted views.     Restructuration lourde d’un hôtel particulier dans le centre de Paris, constitué de deux volumes sur rue de deux et quatre niveaux, un jardin et un fond de cour dans lequel est insérée une verrière. Le jardin, conçu par un maitre jardinier japonais, prend forme en relation avec les vues de l’intérieur et à travers les différentes saisons. Le projet architectural, en contraste avec le jardin, est rectiligne, léger, réfléchissant. La verrière est conçue avec les éléments structurels en verre, et la cage d’escalier, réduits aux éléments essentiels, devient une galerie verticale pour exposer des œuvres d’art. A chaque  opportunité, la lumière est amené le plus profondément possible dans les volumes, estompant la mémoire d’un intérieur autrefois sombre et étouffant. 
topview.jpg
P1030245.JPG
garden2.jpg
P1040303.JPG
glassbeam.jpg
joined staircase.jpg
P1030186.JPG
tiger.jpg
salonangle.jpg
sdb.jpg
stair2.jpg
 Design Team: Lia Kiladis, Anja Blumert, Celine Cez, Dorothea Kopp, Corentin Vendryes  Glass engineer: Malishev –Wilson; Landscape Architect: Ariko Matsumura  2009—2011
    
 0 
 0 
 1 
 26 
 154 
 topcom 
 1 
 1 
 179 
 14.0 
  
  
 
 
       
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-GB 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0cm;
	mso-para-margin-right:0cm;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0cm;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-ansi-language:EN-GB;}     Design: Lia Kiladis, Anja Blumert, Celine Cez, Dorothea Kopp, Corentin Vendryes  Ariko Matsumura (landscape architecture); Malishev-Wilson (structural glass engineering)  2009—2011